Több Canon-bajonettes obit hirdető is eltévesztette a bajonettválasztást a hirdetésfeladáskor, különösen azok, akik olyan nem Canon márkájú objektíveket hirdetnek melyek csak APS-C vázakra tehetők fel (pl Sigma DC, Tamron Di-II). Nekik a "Canon EF-S" bajonettet kellett volna választani, de mivel Sigmáéknál és Tamronéknál nem így hívják, ezért többen is belőtték a Canon EF bajonettet, ami nem jó, mert a fullframe objektívet keresők hibás találatokat kapnak, a croppos vázra való obikat keresők meg nem találnak rá.

Arról nem is beszélve, hogy a Nikon tulajoknak elfelejtettük ezt a lehetőséget megadni, hiszen csak Nikon F bajonett volt a listában, nem tettünk különbséget FX és DX obik között.

 

Gondoltuk hát, hogy egy csapásra átírjuk, egyértelműsítjük ezt az opciót, ami persze azt eredményezte (Murphy), hogy az összes Canon és Nikon bajonettes objektív bajonettadata elszállt. Nem volt más választásunk, kézzel végignyálasztuk az összes objektív hirdetést és újra beállítottuk a bajonettet már az új rendszer szerint. Ahol nem volt egyértelmű, ott felhívtuk a hirdetőt, ha volt telefonszám. Elvileg minden obit sikerült átállítani, de kérnénk mindenkit, hogy nézzen rá a hirdetésére, nincs-e benne hiba. Ígérjük többet így nem variálunk. :)

Kapcsolódó hirdetések

Canon EF-M 15-45 IS STM objektív

Canon EF-M 15-45/3.5-6.3 IS STM objektív | 6 hó magyar garancia…

Canon EOS M50 Mark II fényképezőgép

Canon EOS M50 Mark II fényképezőgép váz | 6 hó magyar garan…

Nikon D780 fényképezőgép
Nikon D780 fényképezőgép váz | 6 hó magyar garancia!
Új Canon EF 24-70 2.8 L II USM objektív
Új Canon EF 24-70/2.8L II USM objektív | 3 év garancia
Új Sigma AF 35 1.4 DG HSM Art objektív (Canon)
Új Sigma AF 35/1.4 DG HSM Art objektív (Canon) | 3 év garancia
Új Sigma AF 85 1.4 Art objektív (Canon)
Új Sigma AF 85/1.4 Art objektív (Canon) | 2 év garancia