Íme néhány tudnivaló az oldal működésével kapcsolatban:

Regisztráció, vagy nem regisztráció?

Az oldalon regisztrációval lehet hirdetést feladni, vásárlóként regisztrálva és regisztráció nélkül is lehet böngészni. 

Regisztrált felhasználóként az ingyenes hirdetésfeladás mellett tölthesz fel magadról profilképet és bemutatkozó szöveget, az összes hirdetésedet egy helyen, táblázatos formában megtalálhatod, módosíthatod, törölheted, megújíthatod, találati lista elejére sorolhatod, illetve ha bármelyik hirdetésedben a felhasználónevedre kattintasz, eljutsz a nyilvános profiloldaladra, ahol egy helyen van a bemutatkozásod, a profilképed és az összes hirdetésed listázva egymás alatt, képpel, címmel, rövid leírással és árral. Ezt a profiloldal-, vagy "mini-webshop" linket könnyebb megosztani internetszerte, mint külön-külön a hirdetéseidet.

Regisztrált felhasználóként lehetőséged van a hirdetéseidet kiemelni, ez azonban fizetős szolgáltatás. A hirdetéskiemelésért fizethetsz egyenként Paypalon keresztül bankkártyával, de fizethetsz előre megvásárolható pontokkal is.

Vásárlóként is érdemes regisztrálni, mert kedvenc hirdetéseidet elmentheted egy listába, ami megkönnyíti a nézelődést, válogatást, összehasonlítást.

Kitöltendő mezők

Talán észrevetted, hogy egy hagyományos apróhirdetés oldalhoz képest elég sokmindent ki kell tölteni egy termék felvitelekor. Ennek oka, a precíz kereshetőség, olyan, amivel semmilyen más oldal nem rendelkezik, ettől különb a FotóAPRÓ, emiatt fogja mindenki megtalálni a keresett terméket és minél kevesebb "sallangot" kell lásson a hasznos találatok között.

Kapcsolat

Hirdetésfeladáskor a kapcsolat mezőbe felesleges email-címet beírni, ugyanis regisztrációkor/hirdetésfeladáskor a rendszer megjegyzi a felhasználó emailcímét, és a hirdetésben lesz egy "Lépj kapcsolatba a hirdetővel" gomb. Így az érdeklődők űrlap kitöltésével és elküldésével tudnak emailt küldeni a feladónak, anélkül, hogy a feladó címe fel lenne tüntetve a termék adatlapján. A nem nyilvános emailcím eredménye a kevesebb spam, több nyugalom! Ha nem szeretnél további kontakt adatot megadni, akkor csak annyit írj a Kapcsolat mezőbe, hogy "Küldj üzenetet", vagy valami hasonlót.

Szériaszám

Nagy értékű eszközöknél, úgymint DSLR, MILC, Középformátumú, Nagyformátumú és Pro kompakt gépek, valamint objektívek esetén kötelező szériaszámot megadni. Ez sem véletlen, szeretnénk távol tartani az oldaltól a tolvajokat és a lopott felszereléseket árusító orgazdákat. Ez is a FotóAPRÓ egyik megkülönböztető tulajdonsága, célja egyrészt a vevők bebiztosítása, hosszú távon pedig a fotófelszerelés lopás visszaszorítása. Kérjük ezt tartsátok szem előtt, mikor arra gondoltok "Most miért kell ezt?"

    • Hol található a szériaszám? Gépvázaknál rendszerint a váz alján, tartalmazhat számot és betűt egyaránt, objektíveknél viszont több helyen lehet. Megtalálhatjuk az objektív tubusának oldalán apró karakterekkel, megtalálhatjuk a bajonettbe ütve, vagy a hátsó lencsetag környékén. 

LensTag

Az oldalon megtalálhatod a LensTag szolgáltatás linkjét. Ez egy non-profit, nemzetközi kezdeményezés, ahol minden fotós ingyenesen beregisztrálhatja a felszerelését szériaszámmal együtt. Ha a felszerelést ne adj Isten ellopják, csak rá kell nyomnunk a lopást bejelentő gombra és a rendszer megjegyzi azt. Hogy ez miért jó? A LensTagnek van okostelefonokra szánt appja is, ahol le tudunk kérdezni szériaszámokat vásárláskor, majd a rendszer megmutatja, hogy az adott termék lopott-e vagy sem. Hát ezért hirdetjük mi is a LensTag szolgáltatást, mert nem csak vásárláskor lehet lekérdezni a felszerelést, hanem már itt az oldalon való böngészés közben is. Na ezért is kötelező megadni a szériaszámot. :)

Térképes keresés

Az oldalon térképes kereső található. Az egyes aloldalakon a térkép követi az adott kategóriát, vagyis ha pl. DSLR gépeket nézegetünk akár keresés, akár kategóriák közti böngészés során, a térkép csak a DSLR kategóriába sorolt találatokat fogja mutatni. A jelölők elhelyezése automatikus, a Google Térképek teszi le a pöttyöt az alapján, amit hirdetés feladáskor a Cím mezőbe írtok. Emiatt kérjük precízen írjátok be a településnevet, ugyanis a Bp., és Szfvár vagy az ékezet nélküli Gyor és Pecs címeket nem fogja felismerni a rendszer és a hirdetés egy Pusztavacs mellett lévő TSZ-telepre fogja helyezni, mert a Google szerint az az ország középpontja (vajon a TSZ-ben tudják-e ezt?). Budapest esetén meg lehet kerületet is adni az alábbi formátumokban: pl. "Budapest, IV. kerület", vagy "Budapest 4. kerület", esetleg "Budapest 4 ker".

Ár

Több helyen leírtuk az oldalon, de a biztonság kedvéért ide is leírjuk: NE használjatok ezresválasztót az ár megadásakor, mert a rendszer automatikusan tagolja az összeget az oldalon. Ha pontot vagy vesszőt tesztek az árba, a rendszer azt tört számként fogja érzékelni, így lehet az, hogy ha valaki 120.000-et ír be feladáskor, akkor a hirdetésében 120 Ft fog megjelenni. 120000-et kell beírni, akkor fog megjelenni a listában 120 000 Ft formájában. Sajnos a portálmotor nem Forint árakra lett tervezve.

Hirdetés kiemelés

Lehetőség van a hirdetések kiemelésére is az oldalon, mellyel feltűnőbbé teheted a terméked az érdeklődők számára. Közel 1000 hirdetés van már fent a FotóAPRÓ-n, így megéri egy kicsit felhívni a figyelmet a tiédre. Többféle lehetőség közül választhatsz:

  • Egyszeri előresorolás: belépés után a Hirdetéseim menüben az egyes hirdetéseid alatt találod. Idővel a terméked egyre hátrébb kerül a találati listán, ahogy jönnek a hasonló új hirdetések, ezzel a gombbal újra előre sorolhatod (később azonban újra elindul hátrafelé, ahogy jönnek az újak). FONTOS: csak akkor kerül a lista legelejére, ha az adott kategóriában nincs "Első a listán" kiemeléssel feladott hirdetés, az ugyanis prioritást élvez.
  • "Első a listán" kiemelés: ha ezt a kiemelést választod, a hirdetésed mindig minden találati listán a lista tetejére fog kerülni, így a főoldali hirdetéslistában is a kategóriaikonok alatt. Ha több "Első a listán" hirdetés is van a kategóriában, akkor a kiemelések időrendje szerint jelennek meg egymás alatt, kezdve a legutóbb kiemelt hirdetéssel.
  • "Színes" kiemelés: ha ezt a kiemelést választod, a hirdetésed az oldal hátterétől elütő háttérszínnel fog megjelenni a találati listában, továbbá bekerül a főoldali második galériába, a Kiemelt Hirdetések felirat alatt.
  • "Keret" kiemelés: ha ezt a kiemelést választod, a hirdetésed bekeretezve fog megjelenni a találati listában, továbbá bekerül a főoldali második galériába a Kiemelt Hirdetések felirat alatt.
  • "Főoldalon" kiemelés: ezzel a kiemeléssel a nyitóoldali legfelső galériába teszed a hirdetésedet, amit az oldalra érkezők elsőként látnak meg. Ebben a galériában a hirdetések véletlenszerűen rotálódnak.

Hogyan kerülhet a nyitóoldalra a hirdetés?

A kiemelésekért a hirdetés feladása vagy módosítása során kell fizetni. Lehetőség van a PayPal biztonságos rendszerén keresztül bankkártyával, vagy PayPal fiókkal fizetni, illetve lehetőség van előre megvásárolt pontcsomagok terhére fizetni a hirdetéskiemelést. Pontcsomagokat csak regisztrációval lehet vásárolni és kezelni. Ha sok hirdetésed van az oldalon és többet is szeretnél kiemelni, célszerű pontcsomagot vásárolni és azzal fizetni, mint egyenként bankkártyás fizetést intézni.

A hirdetéskiemelés kapcsán bonyolított fizetésről a Számláim menüpontban lehet a bizonylatokat megtekinteni, nyilvántartani, letölteni vagy emailben elküldeni magunknak.

Kapcsolódó hirdetések

újszerű, Nikon D610 FX DSLR

Eladó újszerű, Nikon D610 FX DSLR
Nikon AF 24-85mm f/2,8-4 D
Nikon…

Meike MK-S-AF3A makro közgyűrűsor Sony

Eladó egy keveset használt Meike MK-S-AF3A makro közgyűrűsor…

Sony 70-200 mm f2.8 GM

Eladó a képeken látható újszerű Sony 70-200 mm f2.8 GM objektívem.

Új Canon EF 24-70 2.8 L II USM objektív
Új Canon EF 24-70/2.8L II USM objektív | 3 év garancia
Új Sigma AF 35 1.4 DG HSM Art objektív (Canon)
Új Sigma AF 35/1.4 DG HSM Art objektív (Canon) | 3 év garancia
Új Sigma AF 85 1.4 Art objektív (Canon)
Új Sigma AF 85/1.4 Art objektív (Canon) | 2 év garancia