Kedves Felhasználók!

Hónapok óta több ízben is értesültünk már arról, hogy csaló külföldi vásárlójelöltek próbálják átvágni a FotóAPRÓ eladóit. Kérjük ne dőljetek be ezeknek! A sztori szinte mindig ugyanaz, az eladó Svédországból, Angliából, Kanadából, Ausztráliából, akár Nigériából bejelentkezik, hogy érdekelné a hirdetett termék. Előre utalást ígér. Majd később kiderül, hogy ő elutalta a banknak a pénzt, de az eladó csak akkor kapja meg, ha bemutatja a postázásról szóló bizonylatot. Majd később kiderül, hogy nem is létezik ilyen bank, vagy ha létezik sosem hallottak a vevőről és soha nem küldtek ilyen levelet. Olyan is előfordult már, hogy bank(?)/vevő azt kérte, hogy az eladó utaljon el X összeget tranzakciós díjként, és utána kapja meg a vételárat.

Semmi ilyenbe ne menjetek bele!!!

 

Csaló az összes! Legyen már gyanús az elején, gondoljunk csak bele: Magyarországról akar egy kandai vagy svéd fényképezőgépet venni? Olyat, ami náluk kint is kapható tonnaszám eBayen, Amazonon, Willhabenen stb? Raádásul nem ritkán olcsóbban is mert arrafelé mondjuk nem 27% az áfa, hanem 5% meg 19% (és értelemszerűen ehhez viszonyulnak a helyi használtpiaci árak)? A magyar szokott külföldön vásárolni, nem a külföldi Magyarországon.

Ne is reagáljatok a külföldi megkeresésekre! Ha olyat árultok, ami világszerte ritkaságszámba megy, akkor talán, de ha egy mezei Canon/Nikon fényképezőgépre jelentekzik Angie Svédországból, hogy a lányának venné Nigériába, akkor legyetek oly' szívesek és röhögjétek ki, majd küldjétek el melegebb éghajlatra, ha más nem annak a pár fotósnak a kedvéért, akik már áldozatul estek az ilyen csalóknak, merthogy sajnos volt már aki elküldte a gépet külföldre, de pénzt soha nem látott cserébe.

A címben az "is" annak szólt, hogy ez nem FotóAPRÓ jelenség. Jófogáson, sőt annak idején Expresszen is fordul és fordult elő ilyen.

Kapcsolódó hirdetések

Nikon Z 12-28 PZ VR objektív
Nikon Z 12-28 PZ VR objektív | 23 hó magyar garancia!
Tamron AF 55-200 objektív (Nikon)

Tamron AF 55-200/4-5.6 Di II objektív (Nikon) | 6 hó magyar gar…

Sigma AF 90 2.8 Macro objektív (Nikon)

Sigma AF 90/2.8 Macro objektív (Nikon) | 6 hó magyar garancia!

Új Canon EF 24-70 2.8 L II USM objektív
Új Canon EF 24-70/2.8L II USM objektív | 3 év garancia
Új Sigma AF 35 1.4 DG HSM Art objektív (Canon)
Új Sigma AF 35/1.4 DG HSM Art objektív (Canon) | 3 év garancia
Új Sigma AF 85 1.4 Art objektív (Canon)
Új Sigma AF 85/1.4 Art objektív (Canon) | 2 év garancia