Összeszedtük, hogy így egy hónap működés után mik a leggyakoribb hibák, amiket hirdetésfeladáskor elkövetnek. Ne letolásnak vegyétek ezt a listát, a Ti érdeketek, hogy a hirdetések adatai pontosan legyenek megadva, hiszen a kereső így fog rátalálni a hirdetésetekre.

 

  1. Objektíveknél a bajonett mezőben rossz adat van megadva. A helyzeten javítottunk, lásd előző cikkünk itt a siteblogon. Talán így már egyértelműbb lesz a helyzet.
  2. Az ár mezőben az ezres értéket ponttal választják el. Ezt a rendszer törtszámnak érzékeli és mivel a törtértéket elrejti, a 200.000 Ft-os (azaz Kétszázezer Forintos) objektívből végül 200 Ft-os lesz a listában. Ez még hagyján, de a kereső is 200 Ft-osként fogja kezelni. Ne írjatok írásjelet az ár mezőben, csak számot kell, erre az Ár mezőben látható kérdőjelen felugró ablakocska fel is hívja a figyelmet, ha fölé visszük a kurzort. Az ezresválasztót a rendszer automatikusan megoldja szóközzel, szintúgy a Ft-ot is mögé teszi.
  3. Az objektívnél "mm"-t is beírnak a gyújtótávolság mezőbe. A gyújtótávnál is csak számértéket kell megadni, a kereső így tudja megkülönböztetni az objektíveket. Ha lenne 70-200 meg 70-200mm és 70-200 mm objektív, az problémát okozna. BTW épp kilincselünk a webfejlesztőnknél, hogy úgy állítsa be a rendszer, hogy ezekbe a mezőkbe (ahogy az ár mezőbe is) csak számértéket lehesen beírni.
  4. Nem adják meg a sorozatszámot. Ugyan ez a mező kötelező, amit beírtok az Rátok van bízva, mi nem fogunk senkit sem kérdőre vonni miatta. Aki teleírja 1-essel, 0-val vagy "---" jelekkel, lelke rajta, de van rá esély, hogy a vevők kevésbé fogják komolyan venni, mint azt, aki beírta. Talán arra fognak gyanakodni, hogy lopott a felszerelés és ezért nem merte beírni az eladója a sorozatszámot. Mi bízunk benne, hogy idővel kialakul ennek a kultúrája itt az oldalon, és úgymond "öntisztuló" lesz a folyamat. Azok kedvéért, akik olyanokat írnak be szériaszámként, hogy "nem tudom", illetve azt, hogy "EX DG HSM", létrehoztunk a Tudnivalók menüpontban egy "Hol található a szériaszám" szekciót, majd gondoltunk egy bátrat és a mezőt átneveztük szériaszámról sorozatszámra. Ennél többet nem tudunk tenni. :)
  5. Nem adnak meg várost a hirdetéshez. Nyilván ez nem kötelező, de sajnos a rendszerünk az ilyen hirdetéskeket Magyaroszág mértani középre teszi, Pusztavacs mellé egy sertéstelepre. Lesz frissítés hamarosan, talán javul a helyzet, a fejlesztő azt ígéri, hogy a helyet jelölő markert kézzel is lehet majd tologatni.
  6. Emailcímet írnak be a Kapcsolat mezőbe. Mostmár beírtuk, hogy "emailen kívül", így kevésbé gyakori a hiba, de előfordul. Az oldal egyik lényeges pontja, hogy a használók emailcíme nem kerül nyilvánosságra, így nem fogják a fiókjukat reklámlevelek elhalmozni (legalábbis miattunk nem). Regisztrációkor a rendszer megjegyzi az emailcímet, a továbbiakban a vevők gombnyomásra, űrlap kitöltésével tudnak kapcsolatba lépni az eladóval, tehát nem kell emailcímet kiírni. Hamarosan frissítjük az oldal motorját, az új rendszerben felhasználói profilok lesznek, így hirdetésfeladáskor nem is kell kapcsolati adatokat megadni, mert a rendszer automatikusan beilleszti a regisztrációkor megadott adatokat.
  7. Rossz kategóriaválasztás. Az oldal még új, a legtöbben nem ismerik a felépítését, így előfordul, hogy rossz kategóriába sorolják a terméket. Érdemes hirdetésfeladás előtt a főoldalról indulva böngészni a kategóriákat, mert ott leírást is találhatunk hozzá. Ha valaki egyből hirdetést ad fel, a legördülő menükben már nem lesz segítséget adó leírás, így lehet az, hogy a rádiós vakukioldók a Rendszervaku kiegészítőkbe mennek és nem a Stúdiótechnikán belüli Vakukioldók kategóriába, illetve a filmes fényképezőgépek az Analóg kategória Eszközök pontjába (ami a hívás-nagyítás eszközeinek van fenntartva) ahelyett, hogy a Kamera - Filmes gépek szekcióba kerülne. Bízunk benne, hogy egy idő után megtanuljátok a kategóriákat, számítunk Rátok, addig is segítünk az eltévedteknek! :)

Kapcsolódó hirdetések

Canon EF-M 15-45 IS STM objektív

Canon EF-M 15-45/3.5-6.3 IS STM objektív | 6 hó magyar garancia…

Canon EOS M50 Mark II fényképezőgép

Canon EOS M50 Mark II fényképezőgép váz | 6 hó magyar garan…

Nikon D780 fényképezőgép
Nikon D780 fényképezőgép váz | 6 hó magyar garancia!
Új Canon EF 24-70 2.8 L II USM objektív
Új Canon EF 24-70/2.8L II USM objektív | 3 év garancia
Új Sigma AF 35 1.4 DG HSM Art objektív (Canon)
Új Sigma AF 35/1.4 DG HSM Art objektív (Canon) | 3 év garancia
Új Sigma AF 85 1.4 Art objektív (Canon)
Új Sigma AF 85/1.4 Art objektív (Canon) | 2 év garancia